Back to all reports

Farlig gangfelt - høy fartsnivå, lav sikt

Reported in the Fortau/gangstier category anonymously at 23:25, tor. 11 juni 2015

Sent to Statens vegvesen region sør and Vennesla 5 minutes later

Dette er skoleveien til barneskole for barn fra Løvsangervegen og nytt boligfelt. Mange biler kommer opp den lange rette bakken i høy fart, mens sikt er dårlig for både bilister og gående. Iht til SVV sine håndbøker er det siktkrav på 55m ved gangfelt i 50 sone. Men sikten på stedet er lavere enn 30m. Gangfelt bør oppgraderes til opphøyd gangfelt for å senke farten og oppfylle sikkerhetskravet.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Vi ønsker at henvendelser om fartsdemper i boligfelt kommer via velforening og ber deg derfor ta kontakt med velforeningen i ditt boligområde. Det kan forøvrig nevnes at fartsgrensen på nevnte veg er 40 og tilsvarende siktkrav vil da bli 35 m.

    Posted anonymously at 09:24, fre. 12 juni 2015

  • Still open, via questionnaire, 07:10, fre. 10 juli 2015

  • Velforening har hverken myndighet eller kompetanse til å bestemme over sikkerheten på veger. Det er jo kommunen som har ansvar.

    Faktisk fartsnivå ligger langt over 40 på stedet. Det holder ikke med et skilt ved avkjøring fra Ålefjærveien for å senke farta. Tviler på at det er iht kraver...

    Posted anonymously at 07:10, fre. 10 juli 2015

  • Det har vært gjennomført fartsmåling på stedet i to perioder. Først fra 5.8 til 8.8, og deretter fra 27.8 til i dag 8.9. Det har altså vært målt både før og etter skolestart. Målingen ble gjort like før gangfeltet og målingen gjøres i begge retninger. Ved angivelse av fartsnivå på en veg brukes 85 %-fraktil som det representative nivået, altså den farten som 85% av bilistene ikke overskrider. Fartsnivået for biler oppover ble målt til 42 km/t, og på veg nedover til 43 km/t. Fartsnivået på stedet totalt er da rundet opp til 43 km/t. Selv om farten er over fartsgrensen på stedet, er det ikke over kriteriene for fartsdempende tiltak. Når det gjelder skilting er det tilstrekkelig med skilt ved innkjøring ettersom dette er eneste adkomst til boligområdet. Vi skal likevel ta med oss videre ditt moment om flere skilter i videre arbeider.

    State changed to: Løst

    Posted anonymously at 15:01, tir. 8 september 2015

  • Bra jobba! Takk at dere tok henvendelsen på alvor og undersøkte forhold på stedet. Har dere målt om siktsone er tilstrekkelig?

    Posted by Max Trommer at 18:56, tir. 8 september 2015

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?