Back to all reports

Vegetasjon trafikkfarlig for syklister i krysset Vannskilleveien/Leiegata

Reported in the Sykkelveier category by Jon Sverre Loftum at 22:50, fre. 5 august 2016

Sent to Fredrikstad and Statens vegvesen region øst 3 weeks, 3 days, 12 hours, 27 minutes later

Vannskilleveien og deler av Prost Nossens vei fungerer i dag som gang- og sykkeltrassé langs fylkesvei 109 (Rolvsøyveien), med utløp til et fotgjengerfelt like ved rundkjøringen Leiegata/Rolvsøyveien. Ved fotgjengerfeltet har vegetasjonen nå vokst seg så stor at det er trafikkfarlig for syklister å ferdes forbi der. Dersom to syklister kommer fra hver sin retning på stedet, har de begrensede muligheter til å se hverandre før de møtes.

Det samme problemet forekom også for omtrent et år siden. Det oppstod flere nesten-ulykker som følge av dette. Vegetasjonen ble ikke beskåret før problemet ble rapportert inn på fiksgatami.no. En entreprenør haste-utbedret da problemet på oppdrag fra Statens vegvesen.

1. Det hadde vært fint å få beskåret vegetasjonen også i år. Kan dette fikses? 2. Kan det være at stedet kanskje ligger i en "gråsone", slik at det er uklart om det er Statens vegvesen eller Fredrikstad kommune som har ansvaret for vedlikehold av veien akkurat her? Eller finnes det dokumentasjon som tydelig definerer dette? Hvis ikke: Finnes det en mulighet for å få avklart dette, slik at problemet ikke gjentar seg også neste år?

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Etter at dette ble meldt inn, har noen klippet ned vegetasjonen noe, men det er ukjent for meg hvem som står bak. Sikten har blitt litt bedre, men den er fremdeles ikke optimal.

    Posted by Jon Sverre Loftum at 19:10, tir. 23 august 2016

  • Still open, via questionnaire, 08:27, ons. 28 september 2016

  • Det er fremdeles for mye vegetasjon her. Man ser ikke om det kommer noen rundt svingen når man kommer på sykkel. Og når man har kommet langt nok til å se noe, så har man ikke noe sted å svinge unna for å unngå kollisjon.

    Posted by Jon Sverre Loftum at 08:27, ons. 28 september 2016

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?