Back to all reports

Store hul i veien etter kabelarbeider

Reported in the Gater/Veier category anonymously at 00:42, ons. 18 januar 2017

Sent to Kongsberg and Statens vegvesen region sør 3 minutes later

Da det er gravd for fiber over Eidsvenna så har ikke Entreprenøren ordnet veiene etter at dem har krysset denne med sub-rør til fiberkabel. Mangler asfalt. Så med når det er mildvær så vasker vannet ut grusmasser og etterlater seg store hull i veien Som resulterer at bilen blir ødelagt når dem treffer hullene i fart. Hvem dekker denne kostnaden hos bil eier. Er det kommunen eller entreprenører.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Hei Takk for henvendelsen. Den oversendes veiseseksjonen for videre oppfølging. Mvh Hilde Kongsberg kommune

    Posted by Hilde Laugerud at 09:04, ons. 18 januar 2017

  • Om dette er fikset vet jeg ikke tror ikke det , med dette er jo ikke lett og fikse på vinteren, MEN Eidsvenna bakken er så full av is samt sporete at den er farlig og kjøre og møte biler og fotgjengere i for tiden . burde vært kjørt med en veihøvel omgående. Denne burde grøftes på nytt til våren for og se om det hjelper på vannet som renner ut i veien på vinterstid mener at dette har blitt være i år en tidligere.

    Mvh Trond

    Posted anonymously at 07:54, ons. 15 februar 2017

  • Hei Det skal grøfterenskes der. Skulle vært gjort i fjor høst, men vinter'n kom for fort. Skal kontakte han som brøyter angående høvling. Per Harald

    Posted by Hilde Laugerud at 11:52, ons. 15 februar 2017

  • Hei! Dette er ikke fikset , med dette er jo ikke lett og fikse på vinteren men nå våres det ute så da er det viktig med oppfølging av problemet så ingen biler blir ødelagt av dype hul i veien.

    Posted anonymously at 17:54, ons. 15 mars 2017

  • Manglende tilbakestilles av Veier – Grøfter- plener Nå er det så store hull i veien på det meste ca. 10cm dype hull. Regningene på Skader som kommer på mine biler på grunn av disse hullene vil bli sendt til Kongsberg kommune, da dem ikke tar tak i disse sakene.

    Eidsvenna kommunal vei. 0604 KV 6856 HP1 m62 krysning 0604 KV 6856 HP1 m125 krysning 0604 KV 6856 HP1 m228 stor skade veibanen etter graving i grøften Drenering / grøft er blitt ødelagt ca.150m2 0604 KV 6856 HP1 m449 krysning 0604 KV 6856 HP1 m501 krysning 0604 KV 6856 HP1 m626 mangler tilbakestilles av innkjøring samt tilsåing av oppgravd plen Det er flere krysninger som jeg ikke har medtatt på eidsvenna som ikke er fikset . fint og få fiber men nå er vi drit leie og kjøre i disse hullene i vein og ødlegge bilene våres. Ikke fiks det med å legge i grus vi vil ha en permanet løsning på dette NÅ.

    6.4 Asfaltering etter graving i vegbanen Ved istandsetting etter graving i vegbanen, skal nytt slitelag legges i hele kjørefeltbredder for å unngå langsgående skjøter i hjulsporene. På riks- og fylkesveger uten oppmerkede kjørefelt skal nytt slitelag legges i halve vegbredden, eventuelt hele vegbredden dersom gravingen berører mer enn halve vegbredden. Dersom det forefinnes tversgående asfaltskjøter nærmere graveområdet enn 2 meter, skal ny asfalt legges fram til denne skjøten. Det kreves at dekket etter asfalteringen skal ha en jevnhet som er i samsvar med Statens vegvesens Håndbok N200 Vegbygging. Ref. krav til jevnhet i kapittel 8 i denne instruks.

    6.7 Istandsetting av annet sideareal Annet sideareal som banketter, hulkiler og lignende skal etableres som før gravingen. Tilfredsstillende grøfteprofil må opprettes

    6.8.1 Underbygning og forsterkningslag Oppbygging av underbygning og forsterkningslag skal være som tidligere beskrevet i denne instruksen. Om nødvendig tettes forsterkningslaget med subus

    Ved asfaltering skal dekket ha en jevnhet som er i samsvar med Statens vegvesens Håndbok N200 Vegbygging. For setninger inntil 15 mm i løpet av nevnte treåresperiode, vil det kreves at entreprenøren utfører reparasjon av gravestedet. Der asfalten har en tykkelse på over 6 cm, freses den ned 4 cm før det legges nytt dekke. Når asfalttykkelsen er under 6 cm må all asfalt på gravestedet fjernes helt før det legges ny asfalt. Når setningene er større enn 15 mm må asfalten fjernes og gravestedet komprimeres godt før det asfalteres på nytt. Ved store setninger vil det bli vurdert om alle massene må skiftes ut og komprimeres lagvis i henhold til instruksen.

    Se og orden på dette nå

    Posted anonymously at 15:28, man. 15 mai 2017

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?