Back to all reports

Laaaaaaang ventetid

Reported via mobile in the Trafikklys category anonymously at 20:53, man. 7 november 2022

Sent to Førde and Statens vegvesen region vest 2 minutes later

Har køyrt daglig gjennom lyskrysset i ca. eit halv år og opplever daglig lang ventetid på mellom 25-35 sek på avkjørsel mot Askvoll frå Førde. Dette er mykje lenger tid enn andre lyskryss i Førde og eit veldig kjent problem blant andre eg har snakka med. Det som også er rart er at dette er uansett tid på døgnet og uansett om eg/vi er einaste billist i nærleiken. Trafikklyset er absolutt ikkje sensorstyrt av trafikken, evt. følere. Det er veldig klart at det er tidsinnstilt/sekvensstyrt. Dette fungerer kanskje i rushtrafikken med stor pågang frå begge retninger på E39. Resten av døgnet må det bli bedre regulert enn det er i dag. T.d. må den kunne gå an å køyre av mot Askvoll frå sentrum når det ikkje finnes trafikk i motsatt køyreretning på E39 so lang auget kan sjå, og det ikkje er fotgjengarar i nærleiken. I USA har en "right on red", men dette er ikkje lovleg i Norge. Og eg har observert fleire som gjere det i dette krysset. Eg sjønner ikkje kvifor dette ikkje er ordna for lenge sida då det er åpenbart at det ikkje kan være slik då den hindrer god flyt i trafikken. Håpar dette er noko vegvesenet tar tak i snarast!

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Detc er registrert ventetid på inntil ca. 60 sekund siste tida. Dette er nok heile sekvensen frå rødt lys til grønt lys. Det er ikkje registert noko forbedring. Håpar nokon kan ta tak i dette snarast. Det er veldig mange som har samme formeining om akkurat dette lyskrysset. Dei andre lyskryssa i Førde fungerer utmerket.

    Posted anonymously at 07:14, tir. 6 desember 2022

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?