Back to all reports

Vårrengjøring i Theresesgate

Reported in the Gatefeiing category anonymously at 12:07, tor. 24 mars 2016

Sent to Oslo and Statens vegvesen region øst 3 minutes later

Jeg bor i Thereses gate og har opplevd og vært involvert i det meste som har skjedd her mht parkering, trikk og miljø de siste årene! Ganske mye har vært og er ikke av det positive for et tidl. fargerikt, positivt og aktivt gatemiljø! Og mye er sagt og sies om dette fremdeles – om et ”prøveprosjekt” som ble ”tredd ned over hodene” på folk og forretningsliv i gaten - og har forstyrret miljøet!

Mye av prøveprosjektets uønskede og lite hensiktsmessige ”nyinstallasjoner” er blitt fjernet helt eller ”lempet” på, men en del står fortsatt igjen, og rester av prøveordningens installasjoner står fremdeles som en vond påminnelse for oss som bor og lever her!

Disse restene forsøpler nå gaten og miljøet ytterligere – i form av ødelagte, knuste og taggete blomsterpotter, og som frister for flere å brukes til søppel …!

Sykkelstativer er kjørt ned og festeboltene er revet opp fra gatelegemet, og står opp som spisse og skadelige elementer for all trafikk! Antall sykkelstativer svarer ikke til antall bruk av sykler, mao behovet for eksisterende sykkelparkeringer er ikke til stede! Sykkelstativer er også registrert å stå i veien for Brannvesenet – både for tilgang til kummer og til parkering for utrykkingsbiler - ved et par utrykninger siste sommer!

”Fjellstien” utenfor Bakeriet og Bislet Blomster ser stadig ut som en søppelplass, som blir brukt som hundetoalett og er nå et kjempestort askebeger! Deler av gjerdet, som i ettertid ble satt opp mot gaten til ”beskyttelse” for lekende barn (og hunder), er kjørt ned og dekker nå ikke hele området …!

”Langbordet” under trærne ved Nansen-huset forfaller stadig, tiltrekker seg søppel, benker er fjernet, er ikke i bruk og ”hagelykter” henger meningsløst mellom kappete trær! Frister ingen …!

Hyggelig å se at Oslo By rengjør og feier gatene for vinterens etterladenskaper, for å gjøre byen ren og pen for våren - som er rett rundt hjørnet for oss nå! Men i tillegg til det nevnte ovenfor mtp forsøpling, blir det enda mer trist å registrere at feiebilen har kjørt på utsiden av og inn i ”parkeringslommene” mellom blomsterpottene! Dvs. at ALL vintersøppelet ligger fremdeles igjen bak blomsterpottene mot fortauene! Det er tydelige spor etter hvor feiebilen har kjørt! Og som en følge av dette er flere av gateslukene helt tette av søppel! Dette må bli det samme som å ”feie all møkk under teppet”…!

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Noe er bedret seg i og med at det har vært en mer nøyaktig feiing av gaten - også bak alle blomsterpottene. Blomsterpottene har i tillegg fått ny beplantning, men tette og igjengrodde sluk, ødelagte blomsterpotter og sykkelstativer (skjeve og rette) m/bolter som står rett opp fra gatelegemet, er som før! Mvh Liven Sørum

    Posted anonymously at 13:47, tor. 21 april 2016

  • Still open, via questionnaire, 21:05, søn. 22 mai 2016

  • Rengjøringen er gjort mellom fortau og blomsterpotter, men tette og igjengrodde sluk, ødelagte blomsterpotter og sykkelstativer (skjeve og rette) m/bolter som står rett opp fra gatelegemet, er som før! Langbordet under trærne er enda mer enn tidligere forsøplet, og skadete benker er slengt omkring! Dette er ikke i bruk av noen, og har stor smitteeffekt for forsøpling! Vennligst fjern det! Vær OBS på at en av de store blomsterpottene (m ett "større" tre plantet), nå står i Wilhelms gate (trukket vekk fra Thereses gt.)! Denne ble i sin tid flyttet, da fortauet ble asfaltert, og blir nå "glemt" når ny beplantning gjøres i de øvrige blomsterpottene! Liven Sørum

    Posted anonymously at 21:05, søn. 22 mai 2016

  • Questionnaire filled in by problem reporter; State changed to: Løst, 17:22, man. 20 juni 2016

  • Ja, delvis - bl.a. er langbordet fjernet, så jeg er veldig fornøyd med det, men fjellstien brukes fortsatt som hundetoalett og askebeger, og barn leker der og henger over "gjerdet" mot trikken, - selv om det skiftes blomster der... Stadig flere blomsterpotter blir kjørt ned og står igjen der ødelagt og forsøpler! LS

    State changed to: Løst

    Posted anonymously at 17:22, man. 20 juni 2016

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?