Back to all reports

Ulovlig høy hekk skaper farlige situasjoner

Reported via desktop in the Fortau/gangstier category anonymously at 01:22, fre. 15 september 2023

Sent to Skedsmo and Statens vegvesen region øst 3 minutes later

Spørsmålet er: Må det skje en alvorlig ulykke før noe skjer? Thujahekken ved Alexander Kiellands gate 12 , 14 og 16 er alt for høy ved utkjøringene. Dette er en av gatene og fortauene som er blant de mest trafikkerte i Lillestrøm. Gjelder også et par andre hekker nedover i gata.

På nettsiden til kommunen opplyses det at: «Hekker og busker som hindrer sikt kan føre til farlige situasjoner i trafikken. Bor du langs en trafikkert vei må du klippe hekker og busker på eiendommene din» og «I soner som krever fri sikt, skal vegetasjonen ikke være høyere enn 50 cm. Også når det har snødd. Små barn rundt hjørnet må være synlige for bilister og syklister.» Og da er det ikke bare noen få planter som må klippes ned på hver side av utkjøringene. Se illustrasjonen til Huseriner.no

Jeg og flere med meg har opplevd farlige situasjoner, enten når vi har gått ut i Alexander Kiellands gate 12, eller når vi har kjørt med bil eller og gått ut fra gårdsplassene i 14 og 16. En lovlig elsparkesykkel kommer med en fart av 20 km/t, nær 6 meter i sekundet. Og når vi vet at reaksjonstiden er ett sekund sier det seg selv hva som kan skje når en bil stikker snuten ut på fortauet. Elsparkesykliter har det etter hvert blitt veldig mange av på fortauene. Ofte med 2 på en. Og når det i tillegg kjører syklister i bra driv på fortauet forbi de høye, uoversiktlige thujaplantene, kan ting skje veldig fort. Ikke la det skje alvorlig ulykke før dere i kommunen tar tak i dette. På det høyeste er hekken langt over 2 meter. Jeg tror det må til tvangsklipping fra kommunen for å få en lovlig høyde på denne hekken, slik som det ble skrevet i Romerikes Blad. Saken ble rapportert til kommunen 3. august. Ingen svar og hekken har bare vokst seg høyere og tettere. Jeg har tatt med noen bilder for å illustrere situasjonen. Ett av bildene er fra Huseierne.no. De har en illustrasjon på hvordan man skal klippe ned hekker som hinder fri sikt.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

  • Nå kommer kommunen med saksa: - Blir ikke pent https://www.rb.no/ na-kommer-kommunen-med-saksa-blir-ikke-pent/ s/ 5-110-88476 Publisert 27. mai 2023 i RB.no. Nå er det 18. september, og fremdeles har kommune ikke reist rundt med den omtalte saksa.

    Ifølge Statens vegvesen skyldes tre av ti dødsulykker på sykkel dårlig sikt. Nå oppfordrer de til en felles dugnad i lokalmiljøene, og ber folk klippe hekker og busker for å bedre trafikksikkerheten. – De som har eiendom med avkjørsel til en vei eller gang- og sykkelvei, har ansvaret for fri sikt ved sin eiendom, slik at bilistene ser store og små som kommer syklende og gående, sier ansvarlig for driftskontrakten på Romerike øst Tore Dyrseth i Statens vegvesen.

    Ansvaret ligger derfor på deg, og du må sørge for at hekk og busker ikke er høyere enn 50 centimeter over gateplan i den såkalte frisiktssonen.

    * Hvis avkjørselen din krysser gang- og sykkelvei må høyde på hekk og gjerde ikke overstige 50 centimeter over gateplan i frisiktsonen. * Det må være tre meter fri sikt inn i avkjørselen din. Det betyr at når du står tre meter inn i avkjørselen din skal du kunne se midten på gang- og sykkelveien 30 meter til hver side. * Merk at frisiktsonen bør utvides utover 30 meter dersom gang- og sykkelveien heller og syklistene holder høy fart. * Hvis du har trær ut mot vei, fortau eller gang- og sykkelvei må ikke greiner henge lavere enn fem meter over veibanen, eller lavere enn tre meter over gang- og sykkelvei. Eieren er også ansvarlig for fjerning av greiner som faller ned. Fakta: Statens vegvesen https://www.rb.no/ nyheter/ trafikksikkerhet/ statens-vegvesen/ slik-unngar-du-varsel-fra-veivesenet/ s/ 5-43-572627

    Posted anonymously at 13:34, man. 18 september 2023

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?