Back to all reports

Manglende vedlikehold av vei, manglende asfalt etter gravearbeider

Reported via desktop in the Gater/Veier category anonymously at 18:07, lør. 9 april 2022

Sent to Drammen and Statens vegvesen region sør 2 minutes later

Jonsokveien, Bergliveien og Kjøbmann Fjeldheims vei har i over et halvt år sett helt begredelig ut etter gravearbeider for å legge ned strømkabler fra luftstrekk til under bakken. Etter gravearbeidene ble det gjort overflatisk forberedelse for asfaltering, og så skjedde det ingenting. Dette har ført til at gravemasser og rester av asfalt har blitt vasket bort av regn og smeltevann gjennom både høst, vinter, og nå også vår, slik at det er både huller, halvannen meter smalere vei siden asfalten som ligger igjen nå ligger såpass mye høyere enn der det var grøft, at det er uforsvarlig å kjøre der. Det har også vært mangelfullt vedlikehold av Jonsokveien i over 10 år. Det renner mye vann nedover her hvert år, noe som fører til erosjon av asfalten, som igjen fører til asfalthull. Dette har dere ikke gjort ordentlig reparasjon av, men i stedet bare benyttet dere av en bøtte asfalt i ny og ne, og lappet litt her og der. Ett av de verste hullene har blitt lappet minst fire ganger og det blir bare erodert bort hver gang. Nå får dere seriøst se å prøve å gjøre skikkelig vedlikehold i veien her. Det er nok at vi svært ofte, hver eneste vinter, må kontakte kommunen for at dere skal gidde å sende en brøytebil når det snør. Hvis dere ikke gidder å holde gata vedlike, så får dere se å gi fra dere retten til å kalle det en kommunal vei og heller gi den bort til noen som bryr seg.

RSS feed of updates to this problem Receive email when updates are left on this problem.

Updates

 • Still open, via questionnaire, 20:42, lør. 7 mai 2022

 • Det har gått nesten ett år uten at gravearbeidene i forbindelse med nedlegging av strømkabler har blitt ferdigstilt. Jeg vet ikke hvem som har ansvaret for at denne veien blir asfaltert, men de har ikke gjort jobben sin, de har dyttet skylden over på andre, eller andre- og tredjepartsfirmaene til entreprenøren har gitt beng i å gjøre jobben sin. De gjorde ferdig gravingen, og la på plass grus og ordnet pent til slik at det bare var å dumpe asfalt oppå og gå over med veivals, men asfalten lot vente på seg. Manglende asfalt har ført til ekstreme hull og dumper i veien, en 1meter bred grøft som har gjort veien MYE smalere, noe som igjen var et kjempeproblem i vinter, men fortsatt er et problem nå, fordi folk ikke vil ødelegge bilen sin. Dette er for dårlig!

  Posted anonymously at 10:32, søn. 5 juni 2022
  Still open, via questionnaire

 • Etter nesten 10 måneder, kom graveselskapet og flekk-asfalterte over grøftegreiene sine. To dager etter, kom et firma innleid av Drammen Kommune og asfalterte HELE veibanen, i Jonsokveien, Bergliveien og Kjøpmann Fjeldheims vei. For første gang siden før 2005 da vi flyttet inn, har Drammen kommune sett det for godt å faktisk vedlikeholde veien på en holdbar måte. Drøyt på overtid, potensielt etter himla mye mas fra beboerne. Det gjenstår fortsatt noe småtteri, som kantasfalt og sånne anti-regn-pølser her og der, men for første gang på over sytten år er det nå hel-asfaltert, i stedet for den begredelige flekkinga over nøyaktig de samme hullene hvert eneste år, og veien er ikke lenger full av hull.

  State changed to: Løst

  Posted anonymously at 17:17, søn. 3 juli 2022

Provide an update

Please note that updates are not sent to the council. Your information will only be used in accordance with our privacy policy

Next: Tell us about you

or No personal details will be stored, and you will not receive updates about this report.

Your update

Tell us about you

Do you have a FiksGataMi password?